WEBSHOP
Kosár

Rólunk

Minden a nagymamával kezdődött...


A Fővárosi Szivárvány Áruház Vállalat Petőfi Sándor utcai Méteráru boltjában dolgozott, ahová gyerekkoromban gyakran besurrantam...mindig ámulatba ejtett a nagyi precizitása, ahogy az anyagvégeket levette a polcról és a méterrúddal mérte a kért mennyiséget.

Sokan visszajártak hozzá, mert nemcsak pontos, de nagyon kedves is volt.

Csodálattal néztem minden mozdulatát. Nagyon szerettem őt, aki játékos, törődő, szeretettel körülvevő, példamutató szorgalmával egy életre nyomott hagyott a lelkemben.Petőfi Sándor utcai Szivárvány Áruház - Kirakat.

Retrieved from https://hu.museum-digital.de/portal/index.php?t=objekt&oges=22146&cachesLoaded=true


Tulajdonos/jogkezelő: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-ND)

(Image for object KF_F_71_183_1 from Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Copyright Notice: CC BY-NC-ND)

A Petőfi Sándor utcai Szivárvány Áruház textil és méretárukat valamint a tavaszi divatnak megfelelő ruhákat bemutató kirakata látható.Tizenéves lehettem, amikor a szüleimnek adódott egy lehetőség, és nyitottak egy nagykereskedést a budapesti Szinyei Merse Pál utcában. Ebben az üzletben Szlovéniából és Olaszországból importált fehérnemű eladásával foglalkoztak.

Olaszországban láttam életemben először boxeralsót, kb. 15 évesen, addig itthon csak a "fecske" fazonú alsónadrág volt a divat.Később, a főiskolás éveim alatt terveztem el, hogy megpróbálom itthon is megismertetni és elterjeszteni a boxeralsó divatját.


Szerencsére találtam egy jó varrónőt, aki azóta is nálunk dolgozik, immár 20 éve, és így kezdtünk el boxert gyártani, kezdetben még csak itthon kapható kész anyagból. A legelső terméktípus a kockás bő boxer volt.


Vonzott az, hogy egy darab anyagból bármit lehet készíteni, ami mutatós, és más, mint amit itthon a boltokban lehetett addig vásárolni.

Az Aranypók és a Röltex elsők között lettek viszonteladóink.

Évekig beszállítói voltunk több nagy áruházláncnak (Cora, Auchan).

Bizonyos termékeink még ma is megtalálhatók az Auchan áruházak polcain. Igaz, a kínálatot jelentősen szűkítették, mert a hosszútávú céljuk a saját márkás termékek eladása.


Cégünk több, Magyarországon és nemzetközileg ismert márkának is gyárt, igény szerint alsóneműt, zoknit, fitness felszerelést.


Ahogyan sokan éltek is vele, nekünk is lett volna lehetőségünk Kínában gyártatni, de a minőséget, és a lassan két évtizede nálunk dolgozó embereket figyelembe véve nem voltunk képesek ezt a döntést meghozni.


Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar piacon, magyarországi munkaerőt alkalmazva, az igényesen elkészített magyar termékek hangsúlyosan is részt tudjanak venni.


Termékeinket elsősorban pamutból gyártjuk, mert ez a legegészségesebb, legtermészetesebb, leginkább bőrbarát anyag. Mivel a fehérnemű szorosan érintkezik a bőrrel, kiemelt fontosságúnak tartjuk a megkérdőjelezhetetlen minőséget.


Ennek érdekében kétpólusú, csavarodásmentes fonalból dolgozunk, amit itthon köttetünk le, és testbarát festékkel festetjük meg. Szeretném felhívni a figyelmet a festék fontosságára!

A rossz minőségű festékkel előállított anyagok több kárt okoznak/okozhatnak az emberi szervezetben, mint azt gondolnánk.


Szeretnénk, ha minél többen ráébrednének arra, hogy egy ruha vásárlása nem kizárólag divatot és pénztárcát érintő kérdés. A fast fashion irányzattal ellentétben mi a tudatos vásárlásban hiszünk.

A tudatos vásárló kevesebb, de minőségi ruhaneműt vásárol. Fontos számára a ruha anyaga, az elkészítés minősége, hiszen évekig szeretne egy-egy darabot hordani.

A tudatos vásárló felelősséget érez azzal kapcsolatban, hogy vásárlásával milyen gyártási folyamatot támogat. Rabszolgamunka éhbérért Távol-Keleten? Vagy sok éves múlttal rendelkező, munkáját szerető pesti és békéscsabai varrónő, csomagoló - és adminisztratív munkaerő?

A tudatos gyártó pedig amellett, hogy nem enged a minőségből és a gyártási körülményekből, figyeli a divatot és vásárlóit klasszikus és trendi darabokkal örvendezteti meg.